Bootverhuur Lauwersmeer

Bootverhuur Lauwersmeer is gevestigd in het voormalige vissersplaatsje Zoutkamp aan het Lauwersmeer. Gelegen in het Noord-Westen van de provincie Groningen op de grens met Friesland.
Contact

Contact Info

Omgeving

De afvaart van de jachten is vanaf de binnenhaven van Zoutkamp een voormalige visserhaven. Zoutkamp is gelegen op de grens van Groningen en Friesland maar ook op de grens van het oude en het nieuwe land en vormt een ideale uitvalsbasis. Van daaruit bevindt u zich binnen enkele minuten varen in het Lauwersmeer. Dit maakt deel uit van het Nationaal Park dat is ontstaan na de afsluiting van de Lauwerszee in 1969.

Dit park heeft zich ontwikkeld tot een uniek natuurgebied met veel mogelijkheden voor recreatie. Het droog gevallen land is een natuurreservaat met een grote diversiteit aan vogelsoorten, grazende schotse Hooglanders, loslopende konikpaarden, reeën en vossen. Varend met de boot kunt u van de natuur en de rust genieten. In het meer zijn verschillende aanlegplaatsen, ook om de nacht door te brengen.

De Friese wateren zijn gemakkelijk te bereiken, met gezellige dorpjes en havens staan deze ook garant voor een heerlijke vakantie. U kunt ook koers zetten richting Groningen via het Reitdiep, een oude rivier die door een beschermd meandergebied stoomt. U vaart in een gebied dat wordt gekenmerkt door mooie terp dorpjes, hoge luchten en vooral een intieme rust.