Bootverhuur Lauwersmeer

Bootverhuur Lauwersmeer is gevestigd in het voormalige vissersplaatsje Zoutkamp aan het Lauwersmeer. Gelegen in het Noord-Westen van de provincie Groningen op de grens met Friesland.
Contact

Contact Info

Vaarbewijs

Voor de Zeewolf is geen vaarbewijs nodig.

Deze verplichting geldt alleen voor schepen boven de 15 m en die sneller varen dan 20km per uur. Bij de afvaart geven wij wel een gedegen instructie en indien gewenst kunt u vaarlessen boeken. Maar wees er van verzekerd de Zeewolf is gemakkelijk te besturen.

Een vaarcursus voor een ontspannen en veilige vakantie op het water voor u en uw vaargenoten.

Men denkt vaak dat een vaarbewijs nodig is om een jacht te kunnen huren. Dit is echter niet het geval. Onze motorkruisers zijn praktische schepen die makkelijk te hanteren zijn.

Bij aankomst verwachten wij dat u zich voorbereid heeft op uw vaarvakantie en dat u op de hoogte bent van de vaarregels. Op http://varendoejesamen.nl/recreanten kunt u lezen wat erbij komt kijken om in Nederland te gaan varen. Op varendoejesamen.nl vindt u onderstaande documenten die u kunt lezen en downloaden ter voorbereiding van een zorgeloze vaarvakantie.

Samen veilig varen
Vlot en veilig langs brug en sluis
Veilig langs een veerpont
Het blauwe bord
Veilig varen op de Gouwe

Voor afvaart krijgt u toelichting over het jacht waarop u gaat varen.

Meevarenden: Zeker als u geen ervaring heeft is het belangrijk dat meevarende ook betrokken zijn bij de uitleg. Met name bij het aanleggen en kaartlezen. Ook in noodgevallen zou een meevarende het stuur moeten kunnen overnemen.

Net als een auto, moet ook een motorjacht regelmatig gecontroleerd worden. Voor afvaart zult u deze controles samen uitvoeren met de intructeur. Tijdens uw vaarvakantie dient u deze handelingen (zonodig) zelf uit te voeren. Onderstaand leest u een aantal punten die voor afvaart besproken en geoefend worden.

Olie controleren
Koelwater controleren
Vetpomp; 1 keer per dag aandraaien na het varen
Dashboard
Toilet; alleen de door ons gratis bijgeleverd toilet papier mag u gebruiken!! Anders zijn de kosten voor u.
Douche
Verwarming
Gasflessen wisselen
Koelwaterfilter/wierfilter
Alarmsignalen (lampjes en geluidsignalen)
Aanleggen en manoevreren
OPMERKING! Als het weer het niet toelaat, kan het zijn dat de uitleg, uitgesteld wordt tot een geschikter tijdstip.

Wilt u een uitgebreide vaarinstructie dan raden wij daarvoor een speciaal arrangement aan!